NetwerkenWi-Fi 6 is hier. Trage verbindingen zijn verleden tijd.

WiFi 6, ook wel 802.11ax genoemd, is de meest recente en beste draadloze netwerkoptie van het moment. Trage verbindingen zijn verleden tijd. Ook wanneer meerdere apparaten gelijktijdig met het netwerk verbinden.

Inmiddels leveren verschillende leveranciers zoals Zyxel, Unifi en TP-LINK de mogelijkheid om met Wi-Fi 6 stelt je in staat om de baanbrekende vernieuwing naar eigen hand te zetten.
WiFi 6 is bruikbaar vanaf het moment dat een device én access point de technologie ondersteunen. De meeste moderne devices staan WiFi 6 toe, maar niet elke nieuwe access point is toereikend genoeg. Het brede WiFi 6-aanbod van Zyxel, Unifi en TP-LINK wél. Deze WiFi 6-access points verschillen, maar hebben stuk voor stuk één kracht in gemeen: snelheden zijn ongeëvenaard.

Ondersteunt een access point WiFi 6, dan is het device in staat om netwerkdata sneller, efficiënter en betrouwbaarder te verwerken dan voorheen. Eén van de grootste pluspunten is het feit dat WiFi 6-apparatuur beter omgaat met de verbinding van meerdere devices. Een oudere access point kan snelheid verliezen wanneer meerdere gebruikers van het netwerk gebruikmaken. Met een WiFi 6-access point blijven signalen sterk, ook wanneer alle gezinsleden plotseling thuiswerken en met hetzelfde netwerk verbinden.

De verbeterde omgang met netwerkdata van meerdere devices is niet alleen voordelig voor kleinschalige omgevingen als mkb-kantoren en huishoudens. Ook de netwerken van grootbedrijven en onderwijsinstellingen gaan er gigantisch op vooruit. WiFi 6-apparatuur dekt efficiënter dan WiFi 5-apparatuur. Individuele verbindingen versnellen en het netwerk kan meer aan dan voorheen.

Terug naar boven