NetwerkenUbiquiti UniFi

IT-PLAZA werkt met Ubiquiti UniFi voor WiFi punten (AP), routers (Gateways), Camera’s (Protect) en switches.

De UniFi producten zijn verkrijgbaar in verschillende versies. Alles uit de UniFi series kan worden geconfigureerd en beheert via onze UniFi controllers (bij de Dream series is dit optioneel, deze hebben een ingebouwde controller).

Uitbreiden is ten alle tijden mogelijk. De WiFi punten (en sommige switches) krijgen stroom via het netwerk (POE/POE+). Verder zijn er opties voor een apart gescheiden Gasten netwerk aan te maken en nog veel meer.

Een aantal van de mogelijkheden

  • Snelheden tot 5.3 Gbps bij gebruik van WiFi 6. Dual Band mogelijk met 2.4Ghz en 5Ghz
  • Keuze uit all in one met de UDR (Thuis, SoHo), UDM (MKB) of losse componenten met de UXG (Pro)
  • In combinatie met onze Strippenkaarten monitoring (mail, alerts), configuratie, backups, updates en natuurlijk hulp vanuit ons team wanneer nodig
  • Optimaal bereik door gebruik van de nieuwste technieken en de beste hardware
  • Meerdere WiFi namen kunnen worden ingesteld per WiFi punt (Gasten, Medewerkers, etc)
  • Betrouwbaar door professionele software en hardware.
  • Intrusion Prevention Systeem (IPS) voor stoppen van hackers, aanvallen van buitenaf
  • Upgrade opties naar andere UniFi apparatuur

Er zijn wifi punten voor binnen en buiten, om het signaal te versterken en om een gebouw aan een ander gebouw te verbinden zonder kabels. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

UDR, UDM en UXG (Pro)

Er zijn eigenlijk 2 soorten UniFi Gateway apparaten verkrijgbaar. De UDR, UDM zijn all in one machines bedoelt voor thuis of klein zakelijk waarbij de UDR maximaal 2 UniFi applicaties kan draaien tegelijk (bijv Netwerk en Protect). De UDM (SE) is net wat krachtiger en kan meerdere applicaties draaien (Netwerk, Protect, Connect, Talk). Ideaal voor thuis, klein bedrijf of op plaatsen waar je bijvoorbeeld tot maximaal 8 camera’s wilt plaatsen.

De UXG Pro gateway is bedoelt als dedicated standalone firewall/router met een focus op klein, midden- en groot zakelijk gebruik, of waar je simpelweg liever losse componenten wilt gebruiken ipv alles in een apparaat.

Kies de UXG Pro als je geen eigen controller wilt draaien of componenten liever los wilt gebruiken, met net wat meer capaciteit en flexibiliteit.

UniFi: Monitoring en updates van de UniFi hardware (Basic of Pro abonnement)

Met de installatie van UniFi hardware door ons, kunnen wij de hardware 24 uur per dag monitoren. Ook wordt de hardware automatisch up to date gehouden met de nieuwste software versies, maken we backups, krijg je een e-mail van ons bij een eventuele storing en verhelpen we dit op afstand of op locatie waar mogelijk.

UniFi Intrusion Prevention System

Door gebruik te maken van het UniFi Intrusion Prevention Systeem bij de UDR, UDM en UXG Routers beveilig je je verbinding nog een stap verder. Een Intrusion Detection en Prevention Systeem of IDS/IPS is een geautomatiseerd systeem dat ongeautoriseerde toegang tot het netwerk detecteert. Dit kan gaan van aanvallen door gespecialiseerde hackers tot zogenaamde script kiddies die geautomatiseerde – en vaak door anderen geschreven aanvallen gebruiken. Dit kan in combinatie met een Intrusion Prevention Systeem (IPS) en Intrusion Detection Systeem (IDS) voor 98% worden voorkomen.

Daarnaast kunnen we dmv geo blocking bepaalde landen (in- en uitgaand) blokkeren. Deze kunnen dan helemaal geen verbinding meer maken met het netwerk.

Het IPS/IDS systeem zetten wij standaard aan voor klanten die een UniFi router (Pro, SE of XG) hebben en gebruik maken van onze Strippenkaarten.

De Unifi Controller software is snel en kan meerdere locaties per klant voorzien van een duidelijk overzicht van alle UniFi producten. Instellingen aanpassen, monitoring en hoge uptime garantie is onderdeel van de UniFi service.

UniFi App downloaden

 

 

Hotspot mogelijkheid voor UniFi

Voor klanten of gasten binnen het bedrijf kunnen we een hotspot activeren, dit kan dmv een voucher, ticket, code of via betaling.

UniFi Protect

Naast de UniFi netwerk oplossingen hebben we ook nog de UniFi Protect bewakingssystemen voor thuis of op de zaak.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.

Terug naar boven