ZakelijkThuiswerken, hoe doe je dat?

Maar hoe moet je thuiswerken als de werkgever dit nog niet heeft gerealiseerd voor de werknemer ? IT-PLAZA kan bedrijven en werknemers helpen om dit te realiseren en in te stellen op hun werkplekken.

Thuiswerken / flexwerken via VPN 

Thuiswerken wordt steeds populairder. Gewoon vanuit huis inloggen op het bedrijfsnetwerk en uw werkzaamheden uitvoeren, dat is toch ideaal? Thuiswerken wordt vaak in één adem genoemd met flexwerken. Flexwerken houdt in dat u de werkzaamheden afwisselend op kantoor of thuis uitvoert.

Vanuit huis werken is ideaal voor zowel werkgever als werknemer. Als werknemer bent u vaak productiever in uw eigen omgeving (voordeel voor de werkgever) en u ervaart meer vrijheid.

Advies op maat voor thuiswerken

Wilt u thuiswerken, maar wel verbinding hebben met het bedrijfsnetwerk? Wij voorzien u graag van advies op maat.

Bel vrijblijvend 010-8200228 en ontdek de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Werken buiten kantoor, data veilig binnen kantoor 

Op het moment dat medewerkers remote willen werken en bedrijfs- en/of persoonsgegevens meenemen op laptops, USB-sticks of welke wijze dan ook, is de kans op datalekken groot. Een veilige methode om buiten kantoor te werken en de bedrijfs- en persoonsgegevens binnen de kantoormuren te houden, is werken met Remote Desktop.

Remote Desktop: wat is het?

Met behulp van software, Microsoft Remote Desktop Services, kunt u vanaf een ander device (zowel Apple als Windows) via internet verbinding maken met het bureaublad van uw computer op kantoor en de programma’s en bestanden die hierop staan. In principe neemt u uw computer over vanaf een ander apparaat en krijgt u toegang op afstand tot al uw werkbestanden- en applicaties.

De computer die u overneemt kan letterlijk uw eigen computer zijn op de zaak. Om deze te kunnen overnemen moet de computer wel ‘aan’ blijven staan en mag er niet een andere gebruiker op aan het werk zijn.

Voor organisatie is een Remote Desktop server een betere oplossing. Deze server staat altijd ‘aan’ en hierop kunnen meerdere gebruikers tegelijk werken.

Hoe werkt het?

Door in te loggen op een Remote Desktop, krijgt u toegang tot hetzelfde bureaublad en dezelfde applicaties en bestanden als op kantoor. Alle activiteiten die tijdens een sessie (moment van Remote Desktop opstarten tot afsluiten) uitgevoerd worden, spelen zich af op de server.

Zodra de sessie afgesloten wordt, blijft er niks lokaal op de laptop staan en blijven alle bedrijfs- en persoonsgegevens veilig binnen de kantoormuren. Het kan gezien worden als een sandbox: alles gebeurt in een beveiligde virtuele omgeving die los staat van de rest van de computer.

Daarbinnen kan veilig gewerkt worden en zodra het afgesloten wordt, blijft er niks achter. Wordt een laptop gestolen? Dan is er geen sprake van een datalek omdat er geen bedrijfs- en persoonsgegevens opstaan, dit staat allemaal veilig op de server.

Terug naar boven