BusinessNetwerkenSynology NAS systemen

Naast netwerk apparatuur zoals Routers, switches en WiFi punten hebben we ook verschillende oplossingen voor opslag van data. Hiervoor werken we samen met Synology, een van de meest veelzijdige merken wereldwijd in de Netwerk opslag markt. Synology heeft verschillende producten en mogelijkheden, waaronder de Diskstation en Rackstation series.

Opslaan van data

Opslag van data kan tegenwoordig in de ‘cloud’ (via het internet), maar natuurlijk ook lokaal op een netwerk station. Dit noemen we een NAS (Network Attached Storage). De data blijft lokaal op je eigen netwerk, is uitbreidbaar en kan natuurlijk ook gewoon van buitenaf benaderd worden door de apps voor iPhone, iPad en Android, Windows en Mac.

Daarnaast is het mogelijk om automatisch een backup te laten maken van alle systemen binnen het netwerk.
Is een computer defect, dan kan eenvoudig een backup terug worden gezet van alle data, programma’s en meer.

Voordelen

Grootste voordeel tov andere merken is dat de Interface eenvoudig werkt voor vrijwel iedereen. Doormiddel van ‘packages’ kunnen er eenvoudig extra functies worden toegevoegd aan de Synology NAS, zoals: Mailserver, Camera server, Webserver, Plex Media Server, DNS server, Download server, file server en nog veel meer.

De gebruikersinterface is mooi en functioneel tegelijkertijd, het ziet eruit als een volledige besturingssysteem en bijna alles is mogelijk via de web interface. Voorbeeld daarvan hieronder:

Synology DSM6

Synology NAS systemen zijn al verkrijgbaar vanaf 299,- euro ex btw en kunnen door TechConnect worden beheert, beveiligd en geconfigureerd.

Synology C2 cloud backup

Sinds kort is er dan ook nog de Synology C2 Cloud Backup oplossing. Handig om bestanden van de NAS automatisch naar de Cloud zonder lokale backup. Mocht er iets gebeuren met de data dan is deze ten alle tijden terug te halen zonder lokale USB schijven of wat dan ook. Hier zit tevens ook versioning bij, daarmee kan men aangepaste bestanden ten alle tijden terughalen vanuit de C2 backup.

De Synology C2 Backup is via de Synology NAS in te stellen en kosten zijn zeer laag, vanaf 10 euro per jaar voor 100Gb aan opslag.

Meer informatie hierover via: https://c2.synology.com/en-us

MailPlus Server

Met de MailPlus suite kan je bedrijf een veilige, betrouwbare en private mailserver opstellen met een webgebaseerde client voor het beheren van e-mails en het verhogen van de productiviteit. MailPlus is een intuïtieve en krachtige webmailclient voor het organiseren van e-mails, controleren van adresboeken van bedrijven en het delen van mailboxen met werkpartners.

MailPlus is naadloos geïntegreerd met Synology Chat en Synology Calendar, waardoor dit een hub wordt voor taakcommunicaties en planning. Met de invoegtoepassingen Chat en Calendar kun je projectdiscussies opvolgen en e-mails toevoegen aan uw to-dolijst vanuit MailPlus.

MailPlus Server maakt van je Synology NAS een betrouwbare en intuïtieve mailserver, waardoor serverbeheer snel, intuïtief en zonder problemen verloopt.

Geavanceerde schijfvervanging

Vervang een schijf automatisch wanneer deze de status Kritiek of Falend heeft. Schakel zonder onderbrekingen over naar een gekloneerde schijf nadat u een schijf handmatig hebt vervangen, zonder ooit de opslagpool te beschadigen.

Active Backup for Business

Verbeter uw bescherming met nieuwe Linux-back-up op basis van agent voor vijf belangrijke distributies. Houd uw gegevens veilig met AES-256-versleuteling van al uw back-ups. Bewaar kopieën elders en herstart back-up taken op een andere locatie met de nieuwe functie voor opnieuw koppelen. Bescherm Microsoft-groepen volledig en herstel volledige mailboxen. Bescherm uw Synology NAS met nieuwe back-up ondersteuning voor meer DSM-instellingen en twaalf aanvullende Synology-softwarepakketten.

Gecentraliseerde bewaking

Bekijk systeem gezondheidsindicatoren voor alle apparaten in uw Synology-account op één portal.

Proactieve detectie

Ontvang meldingen wanneer Active Insight afwijkingen detecteert, met nuttige aanbevelingen om systeemuitvaltijden te minimaliseren.

Veilig samenwerken en bestanden delen

De verbeterde beveiligings- en beheerfuncties van Synology Drive helpen beheerders bij het bijhouden van gebruikers, machtigingen en gegevens.

Terug naar boven